Treceți la conținutul principal

Decizie nr. 01 / 2018
Condiții pentru scolarizari interne a 2018
Consiliul de administrare al Asociaţiei Patronale Asociațiia Națională a  Hornarilor, Constructorilor de Coşuri de Fum şi Şeminee ASFOCMD.
DECIZIE:
            Conditiile pentru participarea la cursurile/scolarizarile/seminariile organizate pentru membrii ASFOCMD din R. Moldova este sa aveti calitatea de membru afiliat persoană fizică. Acest lucru presupune sa fiti de acord și respecta statutul , se completeaza formularul de adeziune în calitate de membru afiliat si se face plata cotizatiei aferente 2018 in valoare de 1000.0 lei ( include cotizatia la Federatia Europeana a Maestrilor Cosari ESCHFOE și Federațiia Europiană a Maeștrilor Sobari).
           Odata devenit membru puteti participa la toate cursurile/scolarizarile/seminariile  organizate de ASFOCMD, cursuri de hornar - nivel I,II,III, curs de sobar - nivel I,II,III,,curs de  semineist, curatare instalatii de ventilare, curatare hote restaurant, intubare/reabilitare cosuri de fum, montaj sisteme de cosuri de fum profesionale, in tara, cu sau fara plata.
           Pentru scolarizarea de : - hornar/ proceduri de curatare și verificare a cosurilor de fum si a
           sobelor, șemineelor,
           - proceduri de curățare instalații de ventilare și hote,
           - sobar/construcții/instalații sobe,
           - construcții/instalații coșuri de fum,
           - construcții/instalații șeminee;
costurile sunt de 2000 lei pentru 1 persoană care vor primi Certificat de atestare și vor lucra efectiv, dar nu vor primi documentație de autorizare internă. Autorizarea internă a membrilor ASFOCMD se eliberează numai membrilor ASFOCMD cu drepturi depline persoane fizice și  juridice cu statut de persoană juridică înregitrat conform legislației.
          Mentionam ca, scolarizarile nu se fac prin Instituțiile Publice de Învășămînt. si cursantul pentru acest nivel de baza are competențe ASFOCMD de curatare a cosurilor de fum si a sobelor.
          Certificatul poate fi folosit pe cont propriu.
          Tariful este de 2000 lei pentru 1 persoană. Cursul este intensiv, orele 8,45-18,00  seara . Cursurile sunt dupa programa europeana , se lucreaza pe proceduri si studii de caz cu material foto-video pentru o asimilare a informatiilor cat mai usoara . Dupa finalizarea cursului , cursantul are asistenta telefonica pe teren de la maistrul cosar/sobar care l-a instruit. Urmatoarea etapa este achizitionarea/ dotarea cu scule si unelte profesionale, înregistrarea sau angajarea la persoană fizică sau juridică cu statut de activitate persoană juridică de profil si intocmirea dosarului de autorizare internă ASFOCMD. Pentru informatii suplimentare va rog sa ma sunati . Cursul va fi organizat la Chișinău.
              
            Atentie la efectuarea platilor!!!, sunt doua entitati diferite cu, conturi diferite! Asociatia ASFOCMD  1000,00 lei ( vezi contul din antet )

            Hornarexpert Prim SRL      2000,00 lei ( vezi antetul si contul din formularul de curs. Factura fiscala se emite fizic la inceputul cursului.) 
Alexei Goomoz,
Chișinău la  03.03. 2018

Președintele Consiliului de Administrare ASFOCMD                                    Alexei Golomoz
                                                                                                                                                                                                               Am primit un exemplar azi..........................    Nume, prenume, semnatura si stampila
..................................................................................

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Participarea Asociației ASFOCMD la Congresul Asociațiilor de Sobari din Uniunea Europeană VEUKO- Praga 2019 Republica Cehă

Dl Maestru Tudor Burac și Maestru Mircea Balșoeanu membri al Consiliului de Administrare a asociației ASFOCMD R. Moldova.  Vă mulțumesc pentru Prezentarea Asociației la Congresul Asociațiilor de Sobari din Uniunea Europeană VEUKO - Praga 2019 și o deosebită recunoștință și respect îi transmit D-lui Președinte ASFOCH România- Cristian Virgil Simion și colegiilor de breslă din asociație pentru suportul real ce l-am avut în procesul de pregătire și participare la acest Congres! Cu respect Președintele asociației ASFOCMD R. Moldova -Alexei Golomoz.

ANUNȚ! CURS DE INSTRUIRE Și ATESTARE A SPECIALIȘTILOR EVALUATORI/COȘARI DIN INTREPRINDERI MEMBRE ASFOCMD.

                                                  Centru de Instruire și Perfecționare           AP Asociațiia Națională a   Hornarilor,      „HORNAR- EXPERT PRIM” SRL               Construcorilor de Coșuri de Fum                                        membră    ASFOCMD                                   și   Șeminee    ASFOCMD       Anunț!       Conform prevederilor art. 2,3 al statului  Asociației ASFOCMD și programului de școlarizare: -    În  perioada 17,18,19,20,21 august 2020 , Centrul de Instruire și Perfecționare „Hornar Expert Prim” SRL va desfășura al cincilea curs de instruire primară și periodică internă     de activități specializate: evaluarea și   curățarea coșurilor de fum   și sau canalelor de ventilare, sistemelor de ventilare de lainstalații tehnice și tehnologice consumatoare de combustibili gazoși, solizi și lichizi pentru încălzire și producere cu eliberarea Actelor cu privire la starea antiincendiară- calificat specialist evaluator/coșar atestat , pregăt

Congresul VEUKO 2021

In data de 19 mai a avut loc congresul anual VEUKO. Va reamintim VEUKO este o platforma internațională europeană in care sunt adunate mai multe asociații de sobari din diverse tari.  MOLDOVA este reprezentată de ASFOCMD si au participat prin ZOOM doi membri fondatori. Domnul Golomoz Alexei Președintele asociației si Tudor Burac.  Sau discutat mai multe subiecte dar in special  1. Situația actuala in contextul pandemiei, cum se descurcă sobarii in fiecare asociație in parte. 2. Revizuire standard EN 15544 construcția sobelor in situ- la fata locului 3. Materiale de promovare folosite in special video pentru promovare a profesiei si alte propuneri. Domnul Golomoz Alexei Președintele asociației a menționat problemele care le avem aici pe plan local in rep. Moldova, inclusiv faptul ca activitatea sobarilor este intens birocratizata si astfel nu este încurajata breasla sa iasă din umbra si sa se încadreze in spațiul legal. Cu alte cuvinte munca sobarului continua in mare parte la negru.   U