Treceți la conținutul principal

Curs de hornari nivelul II- controlori 2-4,7,8 mai 2018


Anunț!


      Conform prevederilor art. 2,3 al statului  ASFOCMD și programului de școlarizare:
-    În  perioada 2,3,4,7,8 mai 2018, Centrul de Perfecționare Hornar Expert Prim va desfășura al treilea curs de coșari nivelul II- controlori al coșurilor de fum și canalelor de ventilare de la instalații tehnice și tehnologice de încălzire, sobe și șemineu pe combustibil solid, lichid și gaz  natural, al hornarilor membri ASFOCMD.
      Locul de desfășurare a cursurilor: mun. Chișinău, sala de cursuri din str. Decebal 76 of.608.
      Numărul  participanților este până la 15 persoane.        
      Cursul este intensiv, orele 8.45-17.30  seara . Cursurile sunt conforme cu programa  Federației Europene a Maeștrilor Coșari-ECHFOE, luându se în considerație actele legislative din R.M., se lucrează pe proceduri și studii de caz cu material foto-video și lucrări practice la obiecte, pentru o asimilare a informațiilor cat mai ușoara.
       Pentru efectuarea cursurilor sunt invitați și formatori al  Centrului de Instruire și perfecționare al membrilor ASFOCH- Academia Prohornar SRL din România.
       Pentru școlarizarea de: hornar nivelul II, costurile sunt de 2000 lei pentru 1 persoană care vor lucra efectiv și vor exista în documentația de autorizare.
        Menționam ca, școlarizările nu se fac prin instituțiile publice. și cursantul pentru acest nivel de baza are competențe ASFOCMD de controlori/curățitori al coșurilor de fum și canalelor de ventilare de la instalații tehnice și tehnologice de încălzire, sobe și șemineu . Nu poate folosii Certificatul pe cont propriu, societatea nefiind obligata sa-I predea la cursant în cazul în care acesta părăsește societatea.
        Următoarea etapa este achiziționarea/ dotarea cu scule și unelte profesionale și întocmirea dosarului de autorizare ASFOCH. Pentru informații suplimentara rog sa ma sunați .
              
         Atenție la efectuarea plăților!!!, sunt doua entități diferite cu, conturi diferite!

         Asociația ASFOCMD -2000,00 lei (suma cotizației de membru).

          Hornar-Expert Prim SRL -2000,00 lei pentru o persoană (tariful pentru curs. Factura fiscala se emite fizic la începutul cursului.) 

Pentru înscrieri e.mail: asfocmd@gmail.com

Președintele Consiliului de Administrare ASFOCMD               Alexei Golomoz


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Participarea Asociației ASFOCMD la Congresul Asociațiilor de Sobari din Uniunea Europeană VEUKO- Praga 2019 Republica Cehă

Dl Maestru Tudor Burac și Maestru Mircea Balșoeanu membri al Consiliului de Administrare a asociației ASFOCMD R. Moldova.  Vă mulțumesc pentru Prezentarea Asociației la Congresul Asociațiilor de Sobari din Uniunea Europeană VEUKO - Praga 2019 și o deosebită recunoștință și respect îi transmit D-lui Președinte ASFOCH România- Cristian Virgil Simion și colegiilor de breslă din asociație pentru suportul real ce l-am avut în procesul de pregătire și participare la acest Congres! Cu respect Președintele asociației ASFOCMD R. Moldova -Alexei Golomoz.

ANUNȚ! CURS DE INSTRUIRE Și ATESTARE A SPECIALIȘTILOR EVALUATORI/COȘARI DIN INTREPRINDERI MEMBRE ASFOCMD.

                                                  Centru de Instruire și Perfecționare           AP Asociațiia Națională a   Hornarilor,      „HORNAR- EXPERT PRIM” SRL               Construcorilor de Coșuri de Fum                                        membră    ASFOCMD                                   și   Șeminee    ASFOCMD       Anunț!       Conform prevederilor art. 2,3 al statului  Asociației ASFOCMD și programului de școlarizare: -    În  perioada 17,18,19,20,21 august 2020 , Centrul de Instruire și Perfecționare „Hornar Expert Prim” SRL va desfășura al cincilea curs de instruire primară și periodică internă     de activități specializate: evaluarea și   curățarea coșurilor de fum   și sau canalelor de ventilare, sistemelor de ventilare de lainstalații tehnice și tehnologice consumatoare de combustibili gazoși, solizi și lichizi pentru încălzire și producere cu eliberarea Actelor cu privire la starea antiincendiară- calificat specialist evaluator/coșar atestat , pregăt

Congresul VEUKO 2021

In data de 19 mai a avut loc congresul anual VEUKO. Va reamintim VEUKO este o platforma internațională europeană in care sunt adunate mai multe asociații de sobari din diverse tari.  MOLDOVA este reprezentată de ASFOCMD si au participat prin ZOOM doi membri fondatori. Domnul Golomoz Alexei Președintele asociației si Tudor Burac.  Sau discutat mai multe subiecte dar in special  1. Situația actuala in contextul pandemiei, cum se descurcă sobarii in fiecare asociație in parte. 2. Revizuire standard EN 15544 construcția sobelor in situ- la fata locului 3. Materiale de promovare folosite in special video pentru promovare a profesiei si alte propuneri. Domnul Golomoz Alexei Președintele asociației a menționat problemele care le avem aici pe plan local in rep. Moldova, inclusiv faptul ca activitatea sobarilor este intens birocratizata si astfel nu este încurajata breasla sa iasă din umbra si sa se încadreze in spațiul legal. Cu alte cuvinte munca sobarului continua in mare parte la negru.   U