Treceți la conținutul principal

ANUNȚ CU PRIVIRE LA ORGANIZAREA UNUI CURS DE INSTRUIRE A SOBARILOR ONLINE

 


Prin acest curs de instruire a sobarilor online prin Zoom în perioada de pandemie, continuăm realizarea practică a Acordului bilateral între Asociația ASFOCMD din R. Moldova și Asociația ASFOCH din România. Așteptăm cererile membrilor ASFOCMD și persoanelor care doresc să adere, să completăm cursul.

Prin acest curs de instruire a sobarilor online prin Zoom în perioada de pandemie, continuăm realizarea practică a Acordului bilateral între Asociația ASFOCMD din R. Moldova și Asociația ASFOCH din România. Așteptăm cererile membrilor ASFOCMD și persoanelor care doresc să adere, să completăm cursul.

 • In ultima perioada am participat la mai multe astfel de cursuri si chiar si congresul

  VEUKO- (Asociația europeană a sobarilor) sa petrecut in acest format.

    Cerințe - cine poate participa?
  •  Dacă ai împlinit 18 ani ești interesat de sobe sau deja practici de mult timp dar dorești sa-ți aprofundezi cunoștințele.
   Dacă ești membru  ASFOCMD (cu cotizațiile la zi) asociația de profil din Rep. Moldova  Contacte: bul. Decebal 76, of.601, mun.Chișinău, R.Moldova
Președinte: Alexei Golomoz
Tel. +037379447686, tel/fax +037322890940
Dacă nu ești membru in una din asociațiile de profil de mai sus atunci intra pe paginile de mai sus și depune o cerere sau contactează persoana responsabilă prin e. Mail sau telefonic. Din practica pot spune ca se rezolva operativ.

Echipare necesară pentru participare la curs.

 •   Laptop sau computer echipat cu cameră si microfon (NU SMARTFON)
 •   Cont Google activ adresa electronica activă
 •   ZOOM instalat si testat  (vom avea doua sesiuni de testare) 
 •   Foi de calcul de la Google sau Tabele de calcul 
 •   SketchUp online  cu înregistrare de preferat sa începeți deja un proiect
 •   Conexiune internet stabilă

Costuri                        (Cu condiția ca este deja achitată cotizația de membru al asociației) Achitare prin asociații.
ASFOCH.RO                    250 lei ro
ASFOCMD                     1000 lei md

Program  Detaliat va fi trimis prin posta fiecărui participant. Mai jos sunt temele pentru module.
 • Modul 1 (Testare si întrebări)

Joi           14 ianuarie    ora  17.00-17.30
Vineri      15 ianuarie    ora  17.00-17.30
 
 • Modul 2 (Calcul termic si tendințe pe piață -EN 15544, TROL)

18-22 ianuarie               ora 17.00 -19.00  
Cu test de 15 min la finele fiecărei sesiuni.

 •     Modul 3 (Proiectare soba, program calcul, materiale scheme de convecție a gazelor, răspunsuri la întrebări)
25-29 ianuarie               ora 17.00 -19.00  
Cu test de 15 min la finele fiecărei sesiuni.

Cu detalii suplimentare revin mai jos.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Participarea Asociației ASFOCMD la Congresul Asociațiilor de Sobari din Uniunea Europeană VEUKO- Praga 2019 Republica Cehă

Dl Maestru Tudor Burac și Maestru Mircea Balșoeanu membri al Consiliului de Administrare a asociației ASFOCMD R. Moldova.  Vă mulțumesc pentru Prezentarea Asociației la Congresul Asociațiilor de Sobari din Uniunea Europeană VEUKO - Praga 2019 și o deosebită recunoștință și respect îi transmit D-lui Președinte ASFOCH România- Cristian Virgil Simion și colegiilor de breslă din asociație pentru suportul real ce l-am avut în procesul de pregătire și participare la acest Congres! Cu respect Președintele asociației ASFOCMD R. Moldova -Alexei Golomoz.

ANUNȚ! CURS DE INSTRUIRE Și ATESTARE A SPECIALIȘTILOR EVALUATORI/COȘARI DIN INTREPRINDERI MEMBRE ASFOCMD.

                                                  Centru de Instruire și Perfecționare           AP Asociațiia Națională a   Hornarilor,      „HORNAR- EXPERT PRIM” SRL               Construcorilor de Coșuri de Fum                                        membră    ASFOCMD                                   și   Șeminee    ASFOCMD       Anunț!       Conform prevederilor art. 2,3 al statului  Asociației ASFOCMD și programului de școlarizare: -    În  perioada 17,18,19,20,21 august 2020 , Centrul de Instruire și Perfecționare „Hornar Expert Prim” SRL va desfășura al cincilea curs de instruire primară și periodică internă     de activități specializate: evaluarea și   curățarea coșurilor de fum   și sau canalelor de ventilare, sistemelor de ventilare de lainstalații tehnice și tehnologice consumatoare de combustibili gazoși, solizi și lichizi pentru încălzire și producere cu eliberarea Actelor cu privire la starea antiincendiară- calificat specialist evaluator/coșar atestat , pregăt

Congresul VEUKO 2021

In data de 19 mai a avut loc congresul anual VEUKO. Va reamintim VEUKO este o platforma internațională europeană in care sunt adunate mai multe asociații de sobari din diverse tari.  MOLDOVA este reprezentată de ASFOCMD si au participat prin ZOOM doi membri fondatori. Domnul Golomoz Alexei Președintele asociației si Tudor Burac.  Sau discutat mai multe subiecte dar in special  1. Situația actuala in contextul pandemiei, cum se descurcă sobarii in fiecare asociație in parte. 2. Revizuire standard EN 15544 construcția sobelor in situ- la fata locului 3. Materiale de promovare folosite in special video pentru promovare a profesiei si alte propuneri. Domnul Golomoz Alexei Președintele asociației a menționat problemele care le avem aici pe plan local in rep. Moldova, inclusiv faptul ca activitatea sobarilor este intens birocratizata si astfel nu este încurajata breasla sa iasă din umbra si sa se încadreze in spațiul legal. Cu alte cuvinte munca sobarului continua in mare parte la negru.   U